Mijn reis bucketlist

26 mei 2020

Aangezien we op dit moment niet naar het buitenland af kunnen reizen, moeten we maar extra veel dromen over de dingen die we nog willen zien en doen in ons leven. Hét moment dus om mijn reis bucketlist met jullie te delen!

Eigenlijk is mijn reis bucketlist oneindig lang en zijn er weinig dingen die ik niet zou willen doen, maar in deze blog lezen jullie de 22 dingen die het allerhoogst op mijn lijstje staan (in willekeurige volgorde). Gelukkig heb ik er de afgelopen jaren ook al een aantal af kunnen vinken, zo leuk! Lezen jullie mee met mijn bucketlist?

Snorkelen bij het Great Barrier Reef

Mijn absolute nummer 1? Snorkelen bij het Great Barrier Reef. Ik ben dol op snorkelen en de laatste jaren heb ik dit al op een aantal mooie plekjes mogen doen, maar het Great Barrier Reef staat toch ook nog wel heel hoog op de lijst. Eerst met een helikopter over het rif vliegen en vervolgens heerlijk het water in plonsen. 

Zwemmen met wilde dolfijnen 

Deze mag ik gelukkig al afstrepen van mijn lijstje. Dolfijnen behoren tot mijn lievelingsdieren en als kind wilde ik dolfijnentrainer worden, later droomde ik ervan om ooit met dolfijnen te zwemmen. Totdat ik erachter kwam dat dat helemaal niet zo diervriendelijk is... Een betere optie? Zwemmen met wilde dolfijnen. Tijdens een vakantie naar Egypte boekten we een snorkelexcursie waarbij we ook dolfijnen zouden moeten zien. En of we die gezien hebben! Wat een magisch moment was dat en je begrijpt natuurlijk wel dat ik met een big smile het water uitkwam. Dat was het zeeziek zijn dubbel en dwars waard. 

Expeditie van El Nido naar Coron op de Filipijnen

In een normale situatie zou ik op het moment van schrijven deze expeditie net achter de rug hebben. Maar helaas, dat zat er dus even niet in. Al maanden heb ik gedroomd over deze vierdaagse boottocht van El Nido naar Coron.. Vier dagen lang snorkelen, zwemmen in de meest blauwe zee, super paradijselijke stranden en kleine bounty eilandjes bezoeken en chillen op een boot, dat klinkt toch gewoon als een droom?! Ik hoop dus dat ik dit heel snel af kan vinken. 

Eiland hoppen rondom de Komodo eilanden bij Flores

Ook deze had ik eigenlijk af moeten kunnen vinken. De Komodo eilanden bevinden zich vlakbij Flores, een Indonesisch eilandje. Tijdens het eiland hoppen bezoek je de prachtige eilandjes van het Komodo National Park. Je vindt hier niet alleen de beroemde Komodo varaan, maar ook spierwitte stranden, een roze strand, een prachtige onderwaterwereld en bizarre landschappen. Hoe heerlijk is het om vier of vijf dagen op een boot te slapen en al deze prachtige plekjes te ontdekken? Ik ben helemaal voor.

Machu Picchu 

Het lijkt me geweldig om het magische Machu Picchu met eigen ogen te zien. De natuur eromheen zou ook adembenemend mooi moeten zijn en het lijkt me geweldig om eerst een trekking te lopen en vervolgens beloond te worden met zicht op Machu Picchu. Sowieso staat Peru hoog op het lijstje en dan kan een bezoek aan Machu Picchu natuurlijk niet ontbreken. 

De tempels van Angkor Wat

Angkor Wat, ook al zo'n plek die bij menig persoon op de bucketlist staat en zo ook bij mij. Afgelopen maart was ik in Cambodja en de eerste stop die ik maakte? Dat was Siem Reap om de tempels van Angkor Wat te bezoeken. Wat is deze plek mooi en indrukwekkend in het echt! Aan één dag heb je niet genoeg, je kunt hier wel dagen ronddwalen en nog steeds nieuwe tempels ontdekken. 

Wil je meer weten over Angkor Wat? Lees dan mijn blog met handige tips en info over Angkor Wat!

De Taj Mahal 

Al jaren droom ik ervan om de sprookjesachtige Taj Mahal in het echt te bezoeken. Want wat een prachtig en fascinerend bouwwerk is dit. Vroeg op om er als een van de eersten te zijn en om zo de eerste zonnestralen over het gebouw te kunnen zien schijnen. Wat een magisch moment moet dat zijn. Ook deze had ik van mijn lijstje af moeten kunnen strepen binnenkort, maar helaas pindakaas. 

Zwemmen met walvishaaien

Naast zwemmen met dolfijnen lijkt zwemmen met walvishaaien me ook super tof. Het lijkt me zo magisch om langs deze reusachtige beesten te zwemmen. Vorig jaar was ik op Koh Tao, Thailand, en hoorde ik van mensen die we daar tegen kwamen dat ze tijdens het kayaken zomaar ineens een walvishaai tegen waren gekomen, hoe gaaf?!

Op verschillende plekken in de wereld kun je excursies boeken om met walvishaaien te zwemmen en dit staat dan ook hoog op het lijstje. Wel is het belangrijk dat je een tour boekt die het leefgedrag van deze dieren niet verstoord, de walvishaaien mogen dus absoluut niet gevoerd worden en ook aanraken is uit den boze! Zo lang dit niet gebeurd, is zwemmen met walvishaaien alles behalve schadelijk en vooral een prachtige ervaring. 

De Ha Giang Loop rijden

Yes, ook al afgevinkt! De Ha Giang loop was het hoogtepunt van mijn reis door Vietnam. Drie dagen op de motor door de meest groene landschappen, langs hoge bergen en slapen bij locals. Overdag geniet je volop van de groenste natuur en rijstvelden en 's avonds schuif je aan bij een speciaal voor jou bereid family dinner. Een must-do als je in Vietnam bent. 

Meer weten? Lees dan snel mijn blog met info over de Ha Giang Loop!

Op safari in Afrika

Naast dolfijnen horen ook olifanten en eigenlijk zo'n beetje alle katachtigen, van de gewone huiskat, tot leeuwen, tot luipaarden tot mijn lievelingsdieren. En waar kun je deze dieren beter spotten dan tijdens een safari in Afrika? Het lijkt me fantastisch om tijdens een safari oog in oog te staan met een leeuw of een ander dier uit de Big Five. Even door sparen dus. 

Skydiven boven Dubai

Bijna had ik dit af kunnen strepen van mijn bucketlist. Ik ben in 2018 in Dubai geweest en heb toen serieus overwogen om te gaan skydiven. Helaas is het behoorlijk duur en zat dat er toen niet in, maar als ik nog een keer in Dubai kom, wil ik dit zeker gaan doen. Het lijkt me fantastisch om boven de Palm eilanden uit een vliegtuig te springen. 

Petra bewonderen

Net als Angkor Wat en Machu Picchu ook zo'n magische historische plek die je gewoon gezien wil hebben in je leven. De bouwwerken uitgehakt in de oranje rotsen zijn machtig mooi. Sowieso lijkt Jordanië me een fantastisch mooi land en een bezoekje aan Petra mag dan zeker niet ontbreken. Binnenkort maar een roadtripje plannen als we weer mogen reizen?

Naar de Malediven

Een droomreis voor velen, maar voor mij is deze droomreis al werkelijkheid geworden. Twee jaar geleden combineerde ik een rondreis door Sri Lanka met een paar dagen Malediven. En ja, het is waar wat ze zeggen. De Malediven zijn echt het paradijs op aarde. Blauwe zee, witte stranden en wuivende palmbomen, hét recept voor een tropische vakantie.

Meer weten? Lees dan snel mijn blog over de Malediven!

De wereld over zeilen

Ik heb nog nooit gezeild, maar omdat ik het heerlijk vind om op een boot op zee te zijn, lijkt zeilen me ook fantastisch. De ultieme droom is dan ook om de wereld om te zeilen. Heerlijk om op zee te zijn en om aan te leggen bij de mooiste plekjes, om de wereld te ontdekken en om midden op zee je anker uit te gooien en een duik te nemen. Waarschijnlijk zal dit nooit afgevinkt worden, maar hé, dromen mag altijd toch?

Solo backpacken

Stiekem een jarenlange droom, maar nooit gedacht dat deze droom in vervulling zou gaan en ik dit dus ook zou kunnen afvinken. Toch was het afgelopen februari zo ver. Na ruim acht maanden uitkijken, stapte ik begin dit jaar in het vliegtuig voor mijn eerste solo avontuur. En wat was het geweldig! Vijf weken lang heb ik in mijn eentje door Azië gereisd, de leukste mensen ontmoet, de mooiste dingen gezien en volop genoten. Wat vond ik het spannend in het begin, maar wat een gave ervaring en ik zou het zo nog een keer doen.

Het Noorderlicht zien

Ik ben waarschijnlijk de laatste die enthousiast wordt van kou, sneeuw en ijs, maar het Noorderlicht zien staat toch ook wel op mijn bucketlist. En dan het liefst lekker vanuit bed in zo'n glazen iglo. Romantisch, magisch en een moment om nooit te vergeten denk ik. Ik begin alvast met het inslaan van hele warme kleding. 

Backpacken door Azië

Dit puntje kan ik half afvinken. Eigenlijk zou ik nu namelijk een half jaar aan het backpacken zijn door Azië, maar helaas moest ik na 7 weken terug naar Nederland vanwege een bepaald virus. Maar wat een droom is het om zodra het weer kan een nieuwe poging te wagen en om meer van het prachtige Zuid-Oost Azië te kunnen ontdekken. Ik kan geen genoeg krijgen van de prachtige tempels, het heerlijke streetfood en de tropische stranden. Landen die op mijn lijstje staan zijn onder andere Indonesië, de Filipijnen en India. 

Met een camper door Australië reizen

Ik ben dol op roadtrips en een roadtrip met een camper door Australië staat al helemaal hoog op de bucketlist! Sowieso lijkt Australië me fantastisch en wat is nou leuker dan dit land ontdekken met een camper?! Alle vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer je maar wil, heerlijk. Tijdens deze roadtrip mogen de Great Ocean Road en Uluru zeker niet ontbreken. 

Roadtrippen door Oman

In februari ben ik tijdens een tussenstop van 15 uur al in Muscat, de hoofdstad van Oman, geweest en dit smaakt naar meer! Oman schijnt een fantastisch land te zijn met prachtige natuur en lieve mensen. Oman is een combinatie van westers comfort in een oosters jasje en door de Arabische cultuur mega fascinerend. Je vindt er dus interessante cultuur, maar ook uitgestrekte woestijnen, magische oases en prachtige stranden met een geweldige onderwaterwereld. Een goede mix voor een fantastische roadtrip, toch?

Leren surfen

Oh wat had ik graag willen leren surfen als ik in april op Lombok zou zijn. Helaas ging dat niet door en staat dit dus nog steeds op mijn bucketlist, maar wat lijkt het me een fantastisch gevoel om op die plank te staan en golf na golf te trotseren. Ooit ga ik dit nog leren. 

Backpacken door Midden/Zuid Amerika

Naast backpacken door Azië wil ik ook dolgraag backpacken door Midden/Zuid Amerika. Dit continent lijkt me prachtig met haar overweldigende natuur, vriendelijke mensen en rijke culturen. Ik heb er al een beetje van mogen proeven tijdens een vakantie naar Mexico en dat smaakt naar meer. Van Machu Picchu tot aan de Amazone, ik wil het allemaal zien. Landen in Zuid Amerika die hoog op mijn lijstje staan, zijn Colombia, Peru, Brazilië, Argentinië en Costa Rica

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn reis bucketlist vinden. Kunnen jullie al veel dingen afvinken en wat staat er allemaal op jullie bucketlist?