Malediven: is het zijn geld waard?

9 augustus 2019

De Malediven is een droombestemming van veel mensen. Logisch ook met haar parelwitte stranden en azuurblauwe zee. Helaas is het ook een vrij dure bestemming en blijft het dus vaak bij dromen. Ook ik dacht dat ik hier nooit van mijn leven zou komen en toch ben ik er geweest. Duur was het zeker, maar was het ook het geld waard? Dat en of het ook goedkoper kan, lees je in deze blog.

Paradijs op aarde

Vorig jaar zijn we niet alleen naar Sri Lanka geweest, maar ook naar de Malediven. Vanaf Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, is het namelijk maar een uurtje vliegen naar deze paradijselijke eilanden archipel. We wisten dat dit een grote hap uit ons budget zou nemen, maar het was eigenlijk nu of nooit. Daarom hebben we besloten om onze vakantie te verlengen met vier nachten Malediven. En was het het geld waard? Absoluut! Tijdens ons verblijf hebben we genoten van de mooie strandjes, de zee en de zon. En daarnaast, hoe gaaf is het om te kunnen zeggen dat je op de Malediven geweest bent?! Jaloerse blikken gegarandeerd. 

Slapen op de Malediven

Wil je in een resort verblijven? Dan kan ik je Bandos Island Resort zeker aanraden. Bandos Island ligt op ongeveer 10 minuten varen vanaf het vliegveld, beschikt over een zwembad, twee restaurants en je kunt kiezen uit verschillende accommodaties. Wij verbleven in een standaardkamer, wat eigenlijk een klein huisje was. Deze lagen aan de rand van het eiland waardoor je binnen drie stappen al op het strand staat. Heerlijk! Een tip is om alleen logies en ontbijt te nemen, omdat wij het eten in de restaurantjes veel lekkerder vonden dan het van het buffet. 

Ook zijn er allerlei excursies en activiteiten die je kunt boeken, zoals duiken, kayakken en vissen. Daarnaast is er een sportcentrum waar je onder andere kunt squashen en is er een grote en vooral hele schone doucheruimte. Handig als je pas 's avonds vertrekt maar je kamer al uit moet. 

Goedkoop naar de Malediven

Gelukkig is er ook een meer betaalbare manier om op de Malediven te verblijven. Er is namelijk meer te vinden dan alleen peperdure resorts. Hostels zijn er niet, maar op de lokale eilanden staan wel hotels waar je voor een veel fijner prijsje kunt overnachten.

Een voorbeeld van zo'n eiland is Maafushi. Dit eiland zou niet het mooiste eiland zijn, maar van hier uit kun je wel makkelijk naar andere, meer paradijselijke eilandjes. Daarnaast kun je er ook goedkoop komen, in totaal ben je namelijk nog geen €5,- p.p. kwijt als je met de ferry gaat. 

Wat natuurlijk ook scheelt in de kosten (niet persé voor het eindtotaal, maar wel in de kosten voor de Malediven) is om dit net zoals wij gedaan hebben, te combineren met een reis naar een ander land in Azië. Zo heb je bijvoorbeeld al voor €150,- een retourtje vanaf Bangkok. 

Terug naar de Malediven?

Of ik nog een keer terug zou willen naar de Malediven? Dat zeker, maar dan wel weer in combinatie met een andere reis in Azië. Ik zou persoonlijk niet terug gaan voor alleen de Malediven. De eilanden zijn prachtig en er worden genoeg excursies georganiseerd, maar je hebt niet echt de mogelijkheid om zelf iets te ondernemen zonder meteen een excursie te moeten boeken. Daarnaast was het voor vier nachten al behoorlijk duur, laat staan voor een dag of 10. 

Een aanrader?

Ik vond de Malediven zeker een aanrader en wanneer je het niet erg vindt om dingen zelf te regelen, zou ik ook dit zeker aanraden. Als ik het opnieuw zou mogen doen, zou ik het dan ook zeker zo doen. Zo kun je voor minder geld toch langere tijd in dit paradijsje blijven. Want als je eenmaal op deze tropische eilanden staat, wil je hier nooit meer weg. 

De Malediven zijn perfect te combineren met een reis naar Sri Lanka. Benieuwd naar dit mooie land? Neem dan een kijkje tussen mijn Sri Lanka blogs!