Wat te doen tijdens 10 uur in Muscat, Oman

1 maart 2020

Toen ik vorige maand naar Bangkok vloog, had een tussenstop van ruim 15 uur in Muscat, Oman. Ik besloot om niet op het vliegveld te blijven hangen, maar om lekker te stad te gaan verkennen! Of dat de moeite is? Ja zeker! Wat je in deze tijd allemaal kunt doen, lees je in deze blog. 

Sultan Qaboos Moskee

De Sultan Qaboos Moskee wordt gezien als één van de hoogtepunten van Muscat. En dat kan ik volledig beamen, want wat een prachtige gebouwen vind je hier. Daarnaast is dit de grootste moskee van Oman én een van de weinige moskee die open is voor niet moslims. Het complex bedraagt 40.000 m², dus neem zeker even de tijd hiervoor. 

De moskee is van zaterdag tot en met zondag van 08:00 uur tot 11:00 geopend voor publiek.  Entree is gratis, maar, zeker als vrouw zijnde, moeten je armen en benen volledig bedekt zijn. Heb je niet de juiste kleding aan? Dan kun je een abaya en eventueel een sjaal huren voor 2 OMR. Voor de ingang staan verschillende Omani klaar met een auto vol abaya's en sjaals. Ze helpen je hier graag mee en zetten je zelfs ook nog even op de foto!

Zorg dat je er op tijd bent, zodat je de grote tour groepen voor bent!

Royal Opera House

Vervolgens is het tijd voor het Royal Opera House. Het Royal Opera house is de belangrijkste plek in Oman voor muziekkunst en cultuur en is gevestigd in een prachtig gebouw. Het nadeel is dat je het gebouw alleen van binnen kunt bezichtigen door middel van een tour. Maar ook al wil je geen tour volgen, het is zeker de moeite waard om hier even te stoppen. 

Mutrah Souk & Mutrah Corniche

De Muttrah Souk is één van de oudste markten in de Arabische wereld en je vind hier dan ook vanalles. Van prularia tot echt mooie souvenirs. De souk bestaat uit kronkelende, overdekte straatjes vol met kleine winkeltjes. 

Als je voor niet al te veel geld wil lunchen, kun je in de buurt van de Muttrah Souk ook terecht bij een aantal goedkope eettentjes. 

Loop na de lunch over de Muttrah Corniche en geniet van het uitzicht op zee en de rotsen. Ook kun je vanaf hier de grote cruiseschepen zien liggen. 

Al Alam Palace & de forten

Een stukje verder naar het Oosten vind je Al Alam Palace. Al Alam is een kleurrijk gebouw met blauwe en gouden pilaren. Helaas kun je het paleis niet van heel dichtbij bekijken, maar staat er een groot hek voor. 

Als je doorloopt naar de achterkant van het paleis, kom je bij de haven uit en vanaf hier zou je naar het Al Mirani Fort en het Al Jalili Fort kunnen lopen. Helaas heb ik deze zelf gemist. 

Qurum Beach

Sluit je dag in Muscat af met een wandeling over Qurum Beach. Zeker niet het mooiste strand, maar wel een fijne plek om uit te waaien na een warme dag. Het strand is breed en aan het einde van de dag zie je hier steeds meer locals verschijnen die van de zonsondergang komen genieten. 

Vervoer in Muscat

De beste manier om je verplaatsen in Muscat is met een huurauto. De bezienswaardigheden liggen namelijk vrij ver uit elkaar en taxi's zijn duur. Er rijden wel bussen, maar dit kost erg veel tijd. 

Wil je geen gebruik maken van een huurauto, maar je toch op een makkelijke en snelle manier verplaatsen? Download dan de app OTAXI. Deze app is vergelijkbaar met Grab en Uber en erg eenvoudig in gebruik. Daarnaast is de app ook een stuk goedkoper dan een normale taxi.