Mijn top 3 van favoriete landen

20 november 2019

Na inmiddels zo'n 24 landen bezocht te hebben in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Midden-Amerika kan ik niet echt zeggen dat ik in een land ben geweest dat me teleur heeft gesteld. Ieder land heeft zo zijn eigen gewoontes wat het land zijn charmes geeft en ik kan geen één land bedenken waarin de natuur echt lelijk is. Oké, de grote hoeveelheid zand in Egypte is misschien niet het mooiste wat er is, maar het heeft ook wel iets om tijdens zonsondergang door de zandduinen te crossen op je scooter. Wel zijn er een aantal landen die met kop en schouders boven de rest uitsteekt en hier is een duidelijke top 3 uit voortgekomen. Benieuwd naar mijn 3 favoriete landen (inclusief overtuigende foto's)? Lees dan snel mee!

#3 Mexico

Ondanks dat ik hier maar een week geweest ben, vond ik het echt een geweldig land. In Mexico vind je eigenlijk alles wat je je maar kunt wensen: prachtige natuur, paradijselijke stranden, gezellige en gekleurde dorpjes, een rijke cultuur én heerlijk eten. Want wie houdt er nu niet van nacho's en taco's?! 

Alleen al op het schiereiland Yucatán is genoeg te beleven en vind je alles uit bovenstaand rijtje terug. Omdat ik zelf maar een week geweest ben, heb ik nog lang niet alles gezien, maar dat ik ooit een keer terug ga om meer te ontdekken, is een ding dat zeker is. Wanneer je in Yucatán bent, zijn de Maya tempel Ek Balám, Isla Contoy, Sian Ka'an en Bacalar meer dan de moeite waard. En bezoek ook minstens één van de vele cenotes die je hier vindt!

Vooral als je houdt van een combinatie van ontspanning, actief bezig zijn en cultuur, is Mexico dus een perfecte bestemming. Maar ook als je het liefst de hele dag op het strand ligt, zit je in Mexico goed. Of als je gewoon toe bent aan een beetje zon, of palmbomen, of lekker eten... Altijd dus!

Na voornamelijk in Azië geweest te zijn, merk je meteen dat de sfeer hier heel anders is. Ondanks dat ik dol ben op Azië, lijkt het leven in Mexico toch allemaal wat relaxter te zijn en spelen muziek en dans een grote rol. Het lijkt ook wel of de bevolking wat opener is. Daarnaast is het om heel eerlijk te zijn ook wel eens heerlijk om totaal niet na te hoeven denken of je outfit te bloot en kun je gewoon lekker aan trekken waar je zin in hebt.

Meer weten over het land? Bekijk dan ook zeker eens mijn andere blogs over Mexico!

#2 Thailand

Op nummer 2 staat Thailand. Deze zomer heb ik het land voor het eerst mogen bezoeken en ik vond het fantastisch. De cultuur en prachtige tempels, de mooie natuur, de geweldige stranden. de heerlijke eilanden, het bruisende Bangkok, het gezellige Chiang Mai en het fantastische eten. Kortom, ook hier vind je weer een hele fijne afwisseling van cultuur, natuur en mooie stranden. 

Het enige nadeel van Thailand is wel dat het er behoorlijk toeristisch is. Ik snap heel goed waarom, want het is een fantastisch mooi land, maar zeker in onze zomerperiode en rondom de kerst kan het ontzettend druk zijn. 

Meer weten over een fijne route door Thailand, Bangkok, het eiland Koh Tao of de leukste dingen om te doen in Thailand? Bekijk dan ook zeker mijn andere blogs over Thailand

#1 Sri Lanka

Over mijn absolute nummer één hoefde ik niet lang na te denken. Sri Lanka heeft mijn hart gestolen en wat zou ik graag terug willen naar dit prachtige land. Sri Lanka wordt met haar geweldige natuur niet voor niets Parel van de Indische Oceaan genoemd! En zeker na de aanslagen afgelopen april kan Sri Lanka wel wat extra reizigers gebruiken.

Ook op Sri Lanka vind je weer een fijne mix van natuur, cultuur en mooie stranden. Met een heel groot bijkomend voordeel dat het eiland nog niet ontdekt is door het massatoerisme! Sri Lanka is daarom dus nog echt authentiek en in de rij staan om een Instagram waardige foto te maken op een hotspot? Wat is dat?!

Daarnaast is de bevolking in Sri Lanka oprecht vriendelijk en nieuwsgierig. Ze willen er alles aan doen om het je naar je zin te maken en opdringerige verkooppraatjes kennen ze niet. Ook het eten is hier weer heerlijk.

Wil je nog meer redenen waarom je Sri Lanka moet bezoeken (heb je die nog nog na het zien van de foto's?), lees dan heel snel deze blog. Of op zoek naar een fijne reisroute? Ook daarover heb ik een blog voor je klaar staan.

Wat is jouw top 3 van favoriete landen?