Alles over een all-inclusive vakantie in Mexico

30 juli 2019

Ik ben niet de allergrootste fan van all inclusive vakanties. Toch verbleven wij afgelopen december 9 dagen all inclusive in Mexico. Hoe is dit ons bevallen en was dit een aanrader? Dat lees je in deze blog.

All inclusive last minute deal

Vriendlief daarentegen is wél dol op all inclusive. En ja, af en toe moet je elkaar een beetje tegemoet komen. Daarnaast vond ik een last minute deal die zó aantrekkelijk was dat we dit eigenlijk niet konden laten liggen. Voor €800,- 9 dagen all inclusive naar Mexico is namelijk echt geen geld. Zeker als je weet dat een retourtje Amsterdam - Cancun op dat moment voor de periode waarin wij wilden gaan ongeveer €550,- euro kostte. Voor €250,- meer hadden we dus alle overnachtingen en konden we onbeperkt eten en drinken. Toen ik zag dat de cocktails ook bij de all inclusive formule horen, was ik helemaal overtuigd. Toch maar all inclusive dan. 

Rio Tequila Mexico

Het betreffende hotel was Riu Tequila in Playa del Carmen. Riu Tequila is onlangs helemaal verbouwd en van alle gemakken voorzien. Zo zijn er niet alleen meerdere zwembaden, maar ook meerdere bars én meerdere restaurants, zoals het buffet, maar ook een Aziatisch restaurant en een steakhouse. Ook is er een supermarkt en heeft het hotel een privéstrand op vijf minuten lopen waar je ook kunt genieten van de all inclusive formule.

Ook de kamers zijn van alle gemakken voorzien. Wij hadden een standaardkamer geboekt en deze kamers zijn erg ruim, de bedden mega en ook de badkamer, inclusief regendouche, mag er zijn. Qua comfort helemaal niks te klagen dus!

Excursies Mexico

Gelukkig hoefden we ons gedurende de week niet te vervelen in het hotel en is er genoeg te doen. Zo kun je kiezen uit een breed scala aan excursies die je kunt boeken via Tui, Getyourguide of via lokale excursie bureautjes in de stad. Meer over excursies lees je in deze blogpost. 

Daarnaast ligt het levendige centrum van Playa del Carmen ligt op ongeveer 40 minuten lopen. Hier vind je talloze winkels en restaurants. 

All inclusive Mexico: onze ervaring

Al met al viel de all inclusive formule erg mee! Wat ik vooral fijn vind aan een all inclusive vakantie is dat je ook onbeperkt kunt drinken, en dan bedoel ik geen alcohol, maar frisdrank en koud water. Ook is het fijn dat je hier zelf alle vrijheid hebt en dat je kunt gaan en staan waar je wilt. Wat ik wel tegen vond vallen, was het eten. Het ontbijt was goed, maar de lunch en het diner vond we beiden erg tegenvallen helaas. 

Zouden we dit hotel aanraden? Ja. Zoals gezegd is het hotel van alle gemakken voorzien, ligt het dichtbij het strand en het centrum en is het super schoon. De kamers zijn ruim en het personeel vriendelijk. Helaas is het eten minder, maar doordat je zo in het centrum van Playa del Carmen staat kun je dit natuurlijk ook oplossen door lekker hier uiteten te gaan. 

Zouden we nog een keer all inclusive naar Mexico gaan? Ja, maar alleen als ik weer zo'n goede aanbieding zou vinden als deze keer. Normaal gesproken is een all inclusive vakantie naar Mexico namelijk veel en veel duurder en dat vind ik het echt niet waard. Daarnaast krijg je zo niet echt iets mee van het echte Mexico, wat jammer is. 

Ben jij al ooit in Mexico geweest? Heb je toen ook een all inclusive vakantie geboekt of heb je rondgereisd?