Alles over het verlaten waterpark Vietnam

29 januari 2020

Je hebt ongetwijfeld al verschillende foto's van het Abandoned Waterpark voorbij zien komen op Instagram. Het Abandoned Waterpark is dan ook een populaire bezienswaardigheid in de buurt van Hué (en meteen één van de belangrijkste redenen om Hué te bezoeken). 

Het verlaten waterpark van Hué: een stukje geschiedenis

Ten zuidwesten van de stad Hué ligt het verlaten waterpark, midden in de jungle. De bouw van het park werd in 2004, na een investering van zo'n 3 miljoen dollar, gestaakt. Niemand weet precies waarom, maar er werd niet meer verder gebouwd. 

Wanneer je anno 2020 de poorten betreedt, wandel je in een kleine 10 minuten door de jungle naar het meer en is het een goede plek om te urbexen. Standbeelden zijn begroeid met mos, in de zwembaden staat een laagje groen water, muren zijn beklad met graffiti en lianen hebben de wenteltrappen en glijbanen overwoekerd. Dit alles zorgt een mysterieuze sfeer. 

De bekende draak 

In het midden van het park, midden op het meer, vind je de draak die symbool staat voor het verlaten waterpark. De draak kan met wenteltrappen beklommen worden en vanaf boven in heb je goed uitzicht over het park. De binnenkant is beschilderd als skelet en beneden was ooit een aquarium. De resten zijn nog goed zichtbaar. 

Krokodillen

Het verhaal gaat rond dat hier tot een paar jaar terug krokodillen leefden. Ze zouden gevoerd worden door locals en toeristen en daarom hun thuis hebben gemaakt van een van de zwembaden. Gelukkig zijn de beesten vanwege veiligheidsredenen weg gehaald en kun je nu met een gerust hart rondlopen, zonder dat je bang hoeft te zijn ineens oog in oog te staan met deze niet zo vriendelijke reus. 

Hoe kom je er?

Met de scooter rijd je in een klein halfuurtje naar het verlaten waterpark. Navigeer naar abandoned waterpark Hué of naar Hồ Thủy Tiên en je kunt het makkelijk vinden. Hồ Thủy Tiên is het meer dat het centrum van het park vormt. Eenmaal aangekomen parkeer je je scooter voor 10.000 VND en betaal je de zogenaamde 'bewakers' nog eens 20.000 VND per persoon. 

Er is ook een achteringang en hier zou je gratis het park kunnen betreden. 

Het verlaten waterpark is niet alleen leuk om te bezoeken vanwege de mysterieuze sfeer die er hangt, het is er ook heerlijk rustig en je komt hier maar weinig andere toeristen tegen. Het is niet zo dat je het park voor jezelf hebt, maar kleine kans dat je ergens moet wachten om een foto te maken. Daarnaast is het ook weer eens wat anders dan geschiedenis en cultuur. Wij vonden dit een hele toffe plek en zeker een aanrader mocht je in Hué zijn. 

Wil je meer lezen over Hué? Bekijk dan deze blog!