Mijn plannen voor 2020

27 december 2019

In 2019 was ik namelijk totaal niet gelukkig met de master die ik deed. Ik vond het alles behalve interessant en had geen motivatie meer. Hierdoor maakte ik de keuze te stoppen met deze master en op zoek ging naar een andere master die wel bij mij paste. Gelukkig vond ik al snel een goede optie. Daarnaast besloot ik om eerst een tussenjaar te nemen om te bekijken wat ik nou precies wilde. Ik ging fulltime werken, maar ik kwam er al snel achter dat ik de master die ik gevonden had, toch echt wel wilde gaan doen.

2020 deel 1: de grote reis

Een droom die ik al heel lang had, maar waarvan ik dacht dat dat niks voor mij zou zijn, want ik kan dat toch helemaal niet, was om voor langere tijd op reis te gaan. Maar ja wanneer doe je zoiets, want je moet tijd én geld hebben. En helemaal alleen, dat is toch kei spannend? 

Nog een paar dagen, dan zit 2019 er alweer op en is het 2020. In 2019 heb ik een aantal beslissingen genomen, waardoor mijn 2020 er heel anders uit gaat zien! 

Naast dat ik het besluit genomen heb om mijn ontslag in te dienen en opnieuw naar school te gaan, ga ik eerst iets anders heel spannends doen, namelijk voor een half jaar op reis!

Spannend is het zeker, maar ook iets om nooit meer te vergeten en waarvan ik ook super veel kan leren. Want als ik alleen reis, moet ik wel zelf op andere mensen afstappen wil ik niet alleen blijven. Iets wat ik normaal super spannend vind, maar waar ik nu dus tot verplicht wordt. Daarnaast lijkt het me ook gewoon heerlijk om voor langere tijd in een ander klimaat en tussen andere culturen te zijn, nieuwe dingen te ontdekken en om zelf te bepalen hoe mijn dagen eruitzien en waar ik heen ga. 

Uiteindelijk heb ik super veel geluk dat ik naast een gedeelte alleen, deze ervaring ook met mijn beste vriendin, vriend én zusje mag delen. 7 februari vertrek ik namelijk alleen en zal ik na een dagje in Muscat landen op Bangkok, van waaruit ik door reis naar Laos en vervolgens Cambodja. In totaal reis ik 5 weken alleen en half maart neem ik het vliegtuig naar Jakarta, Indonesië en zal ik vervolgens 8 weken door Indonesië reizen met mijn beste vriendin. Java, Bali + de Nusa eilanden, Lombok + de Gili's en Flores inclusief een boottocht staan op de planning. Daarna vertrek ik naar de Filipijnen waar ik mijn vriend zal opwachten. Hier zullen we drie weken samen gaan eiland hoppen en gaan we onder andere de Buhay Isla expeditie van El Nido naar Coron doen. Ook vier ik hier mijn verjaardag. Wanneer deze drie weken voorbij zijn, vlieg ik via een tussenstop van twee dagen in Hong Kong door naar New Delhi en sluit ik de reis af met, zoals het er nu naar uitziet, 2 maanden India met mijn zusje. 

2020 deel 2: een nieuwe master

En dan is het tijd om weer terug de schoolbanken in te stappen. Dit zal wennen zijn, maar ik heb er vooral heel erg veel zin in. Ik heb namelijk een master gevonden die voor mij gemaakt lijkt te zijn: Tourism Destination Management aan Breda University of Applied Sciences. Heel kort samengevat is dit een master waarbij toerisme gecombineerd wordt met management en marketing, perfect voor mij dus! Niet alleen is deze master een combinatie van onderwerpen die ik interessant vind, het is ook nog eens een HBO in plaats van een universitaire master. Dit betekent meer praktijkgericht. En als klap op de vuurpijl ga je met de hele klas 3 maanden naar Australië en Azië om hier research te doen en het geleerde in de praktijk te brengen. Jullie hoeven dus niet bang te zijn dat ik na mijn lange reis in een groot, zwart gat val, want ik mag ik in 2021 gewoon weer lekker terug naar de andere kant van de wereld.

2020 wordt dus een super spannend jaar met een lange reis en een nieuwe studie, maar ik heb ook nog nooit zo erg uitgekeken naar de start van het nieuwe jaar. Het zal niet altijd makkelijk zijn zo ver weg van thuis, maar ik heb er ook onwijs veel zin in!

Wat zijn jouw plannen voor 2020?