De leukste plekken om te zwemmen op Malta deel 2

Een tijdje terug schreef ik al een deel 1 over de leukste plekken om te zwemmen op Malta. Inmiddels heb ik nóg een aantal leuke plekjes gevonden die het ook zeker verdienen om benoemd te worden. En het leuke is, deze zijn even net wat minder bekend en ontdekt.

Zwemmen op Malta

Zoals ik in mijn vorige Malta blog al benoemde, heeft Malta kilometers aan kustlijn om te ontdekken. Helaas wel weinig zandstranden, de meeste plekken om te zwemmen zijn namelijk baaien ontstaan in rotsen. Maar dat maakt zwemmen op Malta zeker niet minder leuk! Zeker omdat het water op de meeste plekken zo ontzettend blauw en helder is. Ik heb een aantal fijne plekjes ontdekt, waaronder óók een fijn zandstrand. Lees snel verder als je benieuwd bent naar deze pareltjes op Malta! 

Pas op

Pas op: overal op Malta komen behoorlijk wat kwallen voor. De meeste onschuldig, maar er zitten er ook een aantal tussen die wat gevaarlijker zijn. Let dus goed op tijdens het zwemmen in zee. 

Il Kalanka

In mijn vorige blog benoemde ik al Peters Little Brother. Een vergelijkbare plek vlakbij is Il Kalanka. Il Kalanka is een kleine inham met ontzettend blauw en helder water. Helaas geen fijn zandstrand, maar rotsen. Hierdoor zijn waterschoentjes zeer aan te raden. Maar vergeet ook zeker je snorkelset niet, want het heldere water is perfect om te snorkelen. En dankzij de kliffen kun je hier ook genieten van wat schaduw. Ook is dit een goede plek om vanaf de rotsen het water in te springen.

De leukste plekken om te zwemmen op Malta
De leukste plekken om te zwemmen op Malta
De leukste plekken om te zwemmen op Malta
De leukste plekken om te zwemmen op Malta

Trek of dorst? Er is een kleine kiosk waar je wat te drinken en chips kunt kopen. Parkeren is gratis. Kalanka Bay is goed te combineren met een bezoekje aan Marsaxlokk of St. Peters Pool en Peters Little Brother.

Little Armier Beach

De leukste plekken om te zwemmen op Malta

Een klein, maar erg fijn zandstrand met super blauw water is Little Armier Beach. Little Armier Beach ligt helemaal in het noorden van Malta,  voorbij Mellieha, maar is de rit zeker waard. Er komen hier vooral locals, het zand is fijn, het water blauw en helder en er is veel (gratis) parkeerplek. Honger? Dan kun je terecht in het kleine restaurantje. Ook kun je hier ligbedjes met parasol huren. Vlakbij Little Armier Beach ligt Armier Beach. Hier zijn wat meer restaurantjes. Zelf vonden wij Little Armier beach mooier. En een ander voordeel van Little Armier Beach is dat je hier zowel waterfietsen als kajaks kunt huren. En dat laatste is vooral handig als je de volgende zwemspot op een écht goede manier wilt ontdekken. 

Coral Lagoon & Coral Beach

Ook Coral Lagoon en Coral Beach bevinden zich in het noorden van het eiland. Dit kun je dus goed combineren met een paar uurtjes chillen op Little Armier Beach, want vanaf hier is het maar vijf minuutjes rijden!  Wanneer je de auto geparkeerd hebt, kom je eerst langs Coral Beach, een kleine baai met prachtig helderblauw water. Helaas is hier geen zandstrand om comfortabel op te liggen, maar bestaat het strand uit rotsen. Wel is het zeker de moeite waard om hier een duik te nemen. Vanuit Coral Beach loop je in vijf minuutjes omhoog naar Coral Lagoon. Op zich prima te doen op mijn Birkenstocks, maar ik denk een stuk comfortabeler op gympen.

Ben je op zoek naar een sportievere uitdaging? Dan kun je ook zwemmen! Het is ongeveer 150m zwemmen naar de ingang van Coral Lagoon vanaf Coral Beach. 

De leukste plekken om te zwemmen op Malta
De leukste plekken om te zwemmen op Malta

Coral Lagoon, ook wel Dragonara Cave genoemd, is een soort grot, maar dan open. Een beetje vergelijkbaar met de cenotes in Mexico. Hierdoor kun je er van boven af goed in kijken. Als de zon goed staat, is het water helder groenblauw van kleur. De grot staat dankzij een tunnel in verbinding met de zee en via deze tunnel kom je de grot binnen, zwemmend of met een kajak. Doe dit alleen als de zee rustig is! Wanneer de zee wild is, kan dit best gevaarlijk zijn. Met een kajak doe je er ongeveer 30 minuten over als je hard door peddelt. Zorg dus voor genoeg water en zonnebrand. Kajaks kun je huren bij Little Armier Beach. 

De leukste plekken om te zwemmen op Malta

Bereikbaarheid

Al deze plekken zijn goed te bereiken met de auto en overal is ruim voldoende parkeerplek, zeker als je op tijd bent. Heb je geen auto? Dan wordt het iets lastiger om hier te komen. Het voordeel is dan wel weer dat deze plekken daardoor net wat ontdekt zijn ;)

Vakantie op Malta

En, heb ik je overtuigd met deze mooie en relatief onontdekte plekken om te zwemmen om ook naar Malta te gaan? Of heb jij nog toevoegingen? Laat het me weten in de reacties!