10x de leukste dingen om te doen op Zakynthos

26 juli 2019

Eén van de leukste vakantiebestemmingen binnen Europa is voor mij toch wel Zakynthos. Zakynthos is een groen Grieks eiland in de Ionische zee. Door eeuwenlange bezetting van de Romeinen vind je hier nog veel Italiaanse invloeden terug. Ook staat Zakynthos bekend om haar Caretta-caretta schildpadden die hier aan land komen om hun eieren te leggen. Maar wat mag je nou absoluut niet missen als je op Zakynthos bent? Je leest het hier. 

#1 Navagio Beach

Wanneer je Zakynthos intypt in Google en kijkt bij afbeeldingen, zie je bijna alleen maar foto's van Navagio Beach. Navagio Beach is een strandje dat alleen per boot te bereiken is en waar je het wereldberoemde scheepswrak kunt vinden. Door het turquoise blauwe water in de baai, is dit een echte toeristische trekpleister. Kom dus vroeg!

Als je de weg volgt richting Navagio Beach kun je vanaf boven mooie foto's maken van de baai en het strand. Hier is namelijk een uitzichtpunt over Navagio Beach. 

#2 Porto Limnionas

Porto Limnionas is een prachtige baai aan de westkust van Zakythos. Het zeewater is super helder, dus neem zeker je snorkelsetje mee. Limnionas ligt verscholen tussen de rotsen wat het hele plaatje extra mooi maakt. Wel zorgt dit ervoor dat het iets lastiger te bereiken is. Bij Porto Limnionas ligt een tarverne waar je ligbedjes kunt huren, maar je kunt ook verder naar beneden lopen en je handdoekje op één van de rotsen leggen. Tussen de rotsen zijn verschillende kleine grotten waar je in kunt zwemmen. Ook de zonsondergang zou hier prachtig moeten zijn. 

#3 Porto Roxa

Vlakbij Porto Limnionas ligt Porto Roxa. Ook dit is een prachtige baai met helderblauw water, maar kleiner dan Limnionas. In de baai liggen een aantal kleine vissersbootjes en er is een springplank waar je vanaf kunt springen. Op de rotsen vind je ligbedjes en er zijn een paar restaurantjes.  

#4 Gerakas Beach

Op zoek naar een lang en uitgestrekt zandstrand? Ga dan naar Gerakas beach op het schiereiland Vassilikos. Doordat dit strand ook onder de Caretta-caretta schildpad populair is, ze komen hier namelijk om eieren te leggen, zijn delen van het strand afgesloten voor toeristen. Daarom is het ook verboden om na zonsondergang op dit strand te zijn. 

#5 Schildpaddeneiland

Schildpaddeneiland, oftwel Marathonisi, mag ook niet ontbreken. Niet alleen komen de schildpadden hier 's nachts aan land om hun eieren te leggen, het eiland heeft zelfs de vorm van een schildpad. Het eiland ligt in de baai bij Laganas en is onderdeel van het beschermde gebied van het National Marine Park. Wij hebben dit eiland bezocht tijdens de Eco friendly turtle spotting tour van Nefis Travel. Tijdens deze tour maak je twee stops om te zwemmen en snorkelen, eerst bij Marathonisi en later bij de Keri Caves

#6 Blue Caves

Tijdens onze excursie naar Navagio Beach, maakten we ook een stop bij de Blue Caves. Je vaart hier namelijk langs. Wanneer je de grot in zwemt, lijkt het door optisch bedrog alsof je lichaam blauw kleurt. Daarnaast is het water ook hier erg helder en is het een leuke plek om te zwemmen en snorkelen. 

#7 Zakynthos-Stad

Ook de hoofdstad van het eiland is een bezoekje waard. Zakynthos-stad is een klein, charmant stadje met een haven. In de binnenstad vind je schattige straatjes en leuke restaurantjes en winkeltjes. 

Wil je een mooi uitzicht over de stad? Beklim dan de Stranis heuvel. Vooral mooi wanneer de zon ondergaat en alle lichtjes in de stad één voor één aan gaan. 

#8 Xigia Beach

Voor dit strandje moet je wel even je neus dicht houden. Op Xigia Beach stroomt namelijk vanuit de rotsen collageeen en zwavel de zee in, waardoor er een lichte rotte eieren geur hangt. Maar wanneer je op dit strand staat, is de vieze geur zo weer vergeten. Xigia Beach ziet er namelijk erg exotisch uit door de blauwe zee in combinatie met al het groen op de rotsen. Daarnaast is collageen erg goed voor je huid, neem hier dus zeker een duik in zee!

#9 Zonsondergang bij Keri

Bovenop de kliffen net buiten het Westelijk gelegen dorpje Keri vind je een uitzichtpunt waar je kunt genieten van een prachtige zonsondergang. Helaas waren wij net te laat waardoor de zon al onder was toen wij aankwamen. Wel is dit zeker de moeite waard maar rijdt dus op tijd aan. 

#10 Huur een auto

Ben jij ook van plan om naar Zakynthos te gaan? Een aanrader is dan om een auto te huren zodat je makkelijk het hele eiland kunt verkennen. In ieder toeristisch dorpje kun je wel een auto huren. Daarnaast is een auto een stuk veiliger dan de quads die ook overal verhuurd worden. Hier zijn namelijk al best veel ongelukken mee gebeurd. 

Grieks genieten op Zakynthos

Bovenstaand lijstje geeft je een goed overzicht van water allemaal te doen is op dit Griekse eiland. Maar dit is natuurlijk nog lang niet alles! Wat is jouw favoriete plekje op Zakynthos?