Dit zijn de 4 mooiste tempels van Bangkok

25 september 2019

Tempels, Bangkok staat er vol mee en het wordt dan ook moeilijk om tijdens je verblijf in deze stad géén bezoekje aan een van de vele gebedshuizen te brengen. Maar dat is helemaal geen straf, want iedere tempel is stuk voor stuk een plaatje met haar kleurrijke porselein en schitterende goud. In deze blog vertel ik je wat mijn favoriete tempels in Bangkok zijn. Benieuwd? Lees dan snel verder. En omdat beelden meer zeggen dan woorden, heb ik lekker veel foto's toegevoegd. 

Wat Arun

Over mijn absolute favoriet hoef ik niet lang te twijfelen, dat is namelijk Wat Arun. Wat Arun betekent Tempel van de Dageraad. Met zijn hoogte van 97 meter is Wat Arun een van de meest iconische tempel en is dus zeker een bezoekje waard. 

De tempel ligt aan de oevers van de Chao Phraya rivier. Om er te komen moet je dus de rivier over, maar dat doe je eenvoudig en goedkoop met het lokale pondje. Voor 4 Baht per persoon sta je namelijk al aan de overkant en terwijl je aan het wachten bent, kun je ook meteen wat souvenirs shoppen. 

Het leuke van deze tempel is dat je hem een stukje kunt beklimmen. Voorheen kon je zelfs tot halverwege naar boven, maar dat mag nu helaas niet meer. 

Entree: 50 Baht per persoon

Openingstijden: 08:30 - 18:00 uur

Wat Pho

Wat Pho, nog zo'n plaatje. Wat Pho is de grootste en oudste tempel van Bangkok en iets waar je niet om heen kunt als je Wat Pho bezoekt, is de iconische liggende Boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog. Maar het tempelcomplex zelf is misschien nog wel meer de moeite waard om te bezoeken. Overal vind je namelijk metershoge torens, stoepa's, versierd met de mooiste mozaïektegeltjes. 

Tijdens mijn bezoek aan Bangkok ben ik hier zelfs twee keer geweest en na het zien van de foto's snap je vast wel dat ik dat totaal niet erg vond. 

Vanuit Wat Arun is Wat Pho eenvoudig te bereiken. Vanuit het haventje sta je binnen een kleine 5 minuten bij Wat Pho. Ook vanuit het Grand Palace en Wat Phra Kaew ben je zo bij Wat Pho. 

Entree: 200 Baht per persoon

Openingstijden: 08:00 - 18:30 uur

Wat Benchamabophit

Wat Benchamabophit wordt ook wel de marmeren tempel genoemd en wordt beschouwd als de meest fotogenieke tempel van Bangkok. Na het bezoeken van Wat Pho viel deze tempel qua grootte eerlijk gezegd wat tegen, maar een plaatje is het zeker met haar vele goud en marmer. Wat Benchamabophit is het bezoeken dan ook zeker waard. 

Entree: 50 Baht per persoon (maar het is ook mogelijk om alleen het tempelcomplex van buiten te bekijken en dan is het gratis)

Openingstijden: 06:00 - 18:00 uur

Wat Phra Kaew

Als laatste staat Wat Phra Kaew, de tempel van de smaragdgroene Boeddha, op het lijstje. Helaas hadden wij de pech dat de tempels vanwege de verjaardag van de koning gesloten waren, maar gelukkig konden we wel het complex op en zo de tempels van buiten bekijken. De smaragdgroene Boeddha hebben we dus helaas ook niet gezien. 

Desondanks is Wat Phra Kaew een plaatje. Overal waar je kijkt zie je gouden tempels en pagodes en prachtig versierde torens. De muren zijn versierd met glimmende edelstenen en kleurrijke mozaïek tegeltjes. Ook de binnenkant schijnt machtig mooi te zijn. 

Entree: 500 Baht (inclusief entree tot het Grand Palace)

Openingstijden: 08:30 - 15:30 uur

Goed om te weten: bij Wat Phra Kaew en het Grand Palace zijn ze echt heel streng wat betreft kledingvoorschriften. Een sjaal over je schouders is dan ook niet voldoende, dus je moet echt zorgen voor een top met een mouwtje en een rok of broek tot ruim over de knie. En waar mannelijke toeristen in de andere tempels nog wel wegkomen met een korte broek boven de knie, moeten zij hier een lange broek dragen. Houdt hier dus rekening mee! Bij de andere tempels zijn ze een stuk minder streng en is een korte broek bij mannen en een sjaal bij vrouwen dus wel toegestaan. 

Ook zo'n zin gekregen om te gaan tempel hoppen in Bangkok? Naast deze tempels zijn er natuurlijk nog veel meer mooie tempels te vinden in Bangkok. Benieuwd naar tips voor de rest van Bangkok? Lees dan zeker even mijn Bangkok Cityguide!